experts in communicatie & sales

Sales Services

Naast concrete producten en communicatiepakketten biedt Linea Recta ook sales consultancy services. Altijd doelgericht op het verbeteren van uw salesproces en het verhogen van het rendement van uw salesteam. We analyseren de salespitch, de presentaties, de offertes, de prijsstellingen en de contracten en komen met concrete verbeterpunten. En door onze jarenlange ervaring in B2B sales zijn wij ook vaak sparring partner als er belangrijke sales issues spelen, zoals het bepalen van de strategie, underperformance of bij het veranderen van de markt. Speciale aandacht is er voor start ups. Wij hebben verschillende start ups succesvol geholpen bij het opstarten van hun salesproces.

 

Werkwijze

Quick ScanWe beginnen met de sales quick scan. In één dag wordt de gehele salesprocedure binnen de organisatie geanalyseerd. Dit gebeurt door middel van interviews met de key spelers. Aan bod komen zaken als marktpositie, de concurrentie, leadgeneratie, leadkwalificatie, salespitch, salesmateriaal, salesapplicaties, offerte, prijsstelling, contract en aftersales. De tweede dag wordt gebruikt voor rapportage. Wij maken een analyse en komen met concrete aanbevelingen. In overleg worden aanpassingen al daadwerkelijk uitgewerkt, zoals bijvoorbeeld een verbeterde offerte-opzet. Het geheel wordt in een twee uur durende sessie gepresenteerd en besproken.

De quick scan biedt een goede basis voor het verder invullen van de sales strategie voor de komende jaren. Linea Recta beschikt over een netwerk aan sales professionals die van dienst kunnen zijn bij leadgeneratie, salestrainingen of detachering.

De Sales toolkit

Ondanks al het online geweld blijven in B2B het salesgesprek en de follow up daarvan de belangrijkste succesfactoren voor het ‘closen’ van de deal. Onze sales toolkit helpt uw verkoper bij het structureren van zijn salespitch en geeft zijn prospect het vertrouwen dat uw bedrijf echt bij hem past. De toolkit bestaat uit to the point salesmateriaal: een compacte bedrijfsbrochure inclusief referentieverhalen, heldere productinformatie, maar bijvoorbeeld ook een powerpoint presentatie, een bedrijfsfilm of rollup banners. Uw complete salesverhaal inclusief de offerte, verpakt in verschillende middelen met dezelfde boodschap en uitstraling.

 

Werkwijze

Wij kijken naar uw producten, marktpositie, klanten en prospects. Vervolgens horen we graag uw salespitch en analyseren we het salesproces van prospect naar klant. Hoe kunnen we deze conversie vergroten met concrete hulpmiddelen? Samen met u ontwikkelen we een toolkit die de verkoper direct kan gebruiken tijdens het verkoopgesprek, eventueel in combinatie met een online presentatie. Speciale aandacht besteden we aan de offerte. Onze ervaring is dat de offerte vaak voor verbetering vatbaar is. Ook hier stellen we de centrale boodschap en uitstraling van uw bedrijf centraal.

 icon-paperclip Lees hier: De Sales Toolkit voor Qconferencing

Voor Qconferencing, reseller van videoconferencingsystemen, maakte Linea Recta een toolkit die bestaat uit

  • een brochure die kort en bondig het verhaal van het bedrijf en haar producten vertelt (USP’s, algemene verkoopargumenten)
  • referentieverhalen waarin een klant zijn overwegingen en ervaringen deelt. De verkoper kan deze referentieverhalen branchespecifiek gebruiken om prospects over de streep te trekken. Zie ook: redactie
  • een referentiefilm en een animatievideo
  • een offerte die aansluit bij de salespitch

 

Referentieverhaal Dura Vermeer

Referentieverhaal Dura Vermeer

Referentieverhaal BYOD

Referentieverhaal BYOD

Referentieverhaal UVC

Referentieverhaal UVC

Nico vertelt u graag meer over dit project: 06 505 061 23